Španija bliža Parizu, posle Libana, pala i Angola!
Detalj sa meča Španije i Angole, Foto: David Pastor / Shutterstock Editorial / Profimedia

oi2024

Španija bliža Parizu, posle Libana, pala i Angola!

Španci su opravdali ulogu favorita na ovom meču

Objavljeno:

Košarkaši Španije izborili su plasman u polufinalne kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Španci su pobedili Liban sa 104:59, a zatim i Angolu sa 89:81. U drugoj grupi, Bahami su pobedom protiv Poljske – 90:81 stigli do polufinala.

Španija je osvojila prvo mesto u grupi, isto kao i Bahami u drugoj grupi. U direktnim okršajima, Poljska i Finska, odnosno Angola i Liban će odlučivati o tome – ko će u polufinale turnira koji se igra u Španiji.

Najefikasniji u sastavu Španije bili su Santjago Aldama sa 24, Vili Ernagomez sa 22, Dario Brizuela i Lorenco Braun sa po devet, Haime Pradilja i Serhio Ljulj sa po sedam poena. Kod Angole, Džilson Bango je postigao 15, Bruno Fernando i Silvio De Silva po 12, Šelton Migel i Ćilde Dundao po 11 poena.

Detalj sa meča Španije i Angole
Detalj sa meča Španije i Angolefoto: David Pastor / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za razliku od meča sa Libanom, koji je bio lakši trening, Španci su naišli na čvrst otpor Angole. Španija je vodila posle prve deonice sa 22:17, na poluvremenu sa 46:43. Angola je bila u igri.

Uoči poslednje deonice, Španija je vodila sa 68:59, ali se Angola nije predavala. Stigla je do 65:71, delovalo je da preti triler, ali je trojku pogodio Pradilja, nedugo zatim Brizuela je pogodio dva poena za bezbednih 76:65. Angola je nastojala da stigne do egala i neizvesne završnice, ali…

Španija i Bahami su u polufinale, a velika borba se očekuje u duelu između Finske i Poljske. Što se duela između Angole i Libana tiče, Angola je na osnovu prikazanog protiv Španije, veliki favorit.

U Španiji se za olimpijsku vizu bore – Španija, Angola, Liban, Finska, Poljska, Bahami. U Portoriku – Portoriko, Italija, Litvanija, Meksiko, Obala Slonovače, Bahrein. U Grčkoj – Grčka, Slovenija, Hrvatska, Novi Zeland, Egipat, Dominikanska Republika. U Letoniji – Letonija, Gruzija, Filipini, Crna Gora, Brazil i Kamerun.

Sve utakmice možete da pratite na kanalima Sport Kluba od 2. do 7. jula.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/Sport klub/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.